Friday, November 23, 2012

TRIPLE CAKE+PEACH



 

Maaflah yer.Ini aja yang dapat tunjuk.Dah lama cuba tak jadi2.Adakala keras,adakala kala lembik.Tapi akak terus mencuba,dan akhirnya berjaya.Sedaplah jugak.He he

Bahan-bahan
akak beli kek swiss roll tu(itu ke namanya?) perasa pandan
4 sudu tepung kastard
1 tin susu cair
1 tin buah-buah campur 
1 pkt jelly perasa oren 
sedikit vanilla

caranya
akak potong kek tu bulat2
susun dalam try atau apa sahaja lah.pyrex pun boleh

dalam periuk
masukkan susu cair + kastard + gula + vanilla (mcm nak buat krim)
kacau atas api perlahan-lahan sampai nampak pekat
tuangkan atas kek tadi perlahan lahan
masukkan buah,lapis lagi dengan krim tadi.
(selang seli lah dengan kek,buah, krim sampai habis.
ketepikan biar nampak mcm dah keras.
masak jelly dengan air.akak agak-agak je.
susun hirisan peach atas kek yang dah berkrim tadi.
tuang bancuhan jelly
sejukkan dalam peti ais.


No comments: